Als je voor de eerste keer voor een pedicurebehandeling komt bestaat deze uit een intakegesprek, anamnese, voet- en beenonderzoek en eventueel het maken van blauwdrukken. Een eerste afspraak met behandeling duurt ca. 60 minuten.

Tijdens het intakegesprek stelt de pedicure je vragen over jouw medische voorgeschiedenis, eventuele (doorlopen) ziekten, allergieën, medicijngebruik en jouw woon- en werkomstandigheden. Hierna worden er – indien daar aanleiding toe is – blauwdrukken gemaakt van je voeten. Als je in de behandelstoel plaatsneemt volgt er een voet- en beenonderzoek. De inspectie van de onderbenen en voeten en de blauwdrukken zijn voor de pedicure een ‘nulmeting’ van uw voeten. Als jij bij een later bezoek meer klachten ondervindt kan er door middel van nieuw onderzoek of het maken van nieuwe blauwdrukken gekeken worden of er iets veranderd is in jouw voet- en beenstand waardoor de klachten worden veroorzaakt. Ook een voetmaat- en schoenmaatmeting behoren tot de intake.

Wij werken nauw samen met huisartsen en podologen en over en weer verwijzen wij indien nodig cliënten door.

Een orthese is een teenstukje van siliconenmateriaal welke op maat gemaakt wordt voor één of meerdere tenen. Een orthese kan bescherming geven, correctie bieden, preventief zijn en zeer zeker verergering voorkomen van de klacht. Het wordt gebruikt bij het tijdelijk of blijvend ontlasten van tenen of aangrenzende voetgedeelten bij verhoogde druk of bij een afwijkende teenstand. Een orthese kan in een gewone confectieschoen gedragen worden (mits de schoen ruim genoeg). Door het dragen van kousen of sokken blijft de orthese nog beter op zijn plaats zitten.

Behandeling

Ortheses worden van siliconenmateriaal gemaakt. Een orthese wordt direct op de teen gevormd, hierdoor is een perfecte pasvorm gewaarborgd. Een orthese neemt niet veel extra ruimte in, maar de schoen moet wel ruim genoeg voor de tenen en de orthese.

Een orthese verminderd pijnklachten bij:

- Drukontlasting bij hamertenen.
- Drukontlasting bij klauwtenen.
- Een weke likdoorn tussen de tenen.
- Likdoornvorming op de tenen.
- Tenen die over elkaar heen liggen (ruitertenen)
- Bij een geamputeerde teen.

Gebruik van een orthese:

- In het begin kan het voorkomen dat de orthese niet altijd comfortabel zit. Geef de voeten de tijd om te wennen. De eerste 14 dagen mag de orthese niet de hele dag gedragen worden. Bouw dit langzaam op. Begin met 1 à 2 uur per dag en bouw het op met elke dag 1 uur langer.
- Het tekentje op de orthese moet voor jou zichtbaar zijn als je hem draagt. Dit is de bovenkant van de orthese.
- Probeer de orthese met 2 handen aan en af te doen.
- ’s Nachts draagt je de orthese niet.
- De orthese mag geen pijn doen, blaartjes of rode plekken veroorzaken.
- Heb je minder of geen gevoel in de voet, controleer jouw voeten dan dagelijks of laat dit door een ander doen.
- Draag altijd sokken/panty zodat de orthese op zijn plaats blijft zitten.
- Draag schoenen met voldoende ruimte.
- Neem de orthese mee als je nieuwe schoenen gaat kopen

FungiCheck is een professionele test om Tinea Unguium oftewel dermatofyten te detecteren in de nagels.

Wat Zijn Dermatofyten?

Dermatofyten zijn schimmels die keratine vereisen voor groei. Deze schimmels kunnen infecties van de huid, haar en nagels veroorzaken. Omdat de Dermatofyten keratine vereisen om te groeien, zijn ze beperkt tot haar, nagels en de oppervlakkige huid.

Dermatofytose worden aangeduid als “Tinea” infecties.

De FungiCheck test beperkt zicht tot het testen van de aanwezigheid van Tinea Unguium oftewel Onychomycosis in de nagels. (Uitgezonderd Candida en gisten).

Uitingen van Tinea Unguium:

- Laterale Onychomycosis. Een witte of gele strook aan één zijde van de nagel.
- Hyperkeratose. Loslatende laagjes onder de nagel.
- Distale onycholyse. Het einde van de nagel komt omhoog. De vrije rand brokkelt vaak.
- Oppervlakkige witte onychomycosis. Schilferige witte vlekken en putjes op de bovenkant van de nagelplaat.
- Proximale Onychomycosis. Gele vlekken verschijnen in de lunula.
- Volledige vernietiging van de nagel.

Fungicheck test de volgende schimmels:
Trichophyton mentagrophytes, T. Rubrum, T. tonsurans, T. violaceum, T. verrucosum, Microsporum gypseum, M. Canis, Epidermophyton Floccosum, Aspergillus flavus, A. Fumigatus, A. Niger, A. Terreus, Neosartorya fischeri, Paecilomyces lilacinus, Penicillium griseofulvum, Veronaea botryosa, Fusarium solani, Exophiala dermatitidis (M-Y form), E. Dermatitidis (G form), E. Spinifera, Hortaea werneckii, Malbranchea circinata, M. flavorosea.

Voordelen FungiCheck:

- Testuitslag bekend in 10 minuten tijd.
- Uitsluitsel of het om een schimmel of om een bacterie gaat
- Door de uitslag kunnen wij een juist behandelplan opstellen
- Kan toegepast worden wanneer je al antischimmel medicijnen gebruikt (die misschien niet nodig zijn als het niet om bovenstaande schimmel gaat)

Nagelbeugel plaatsen

Ingroeiende nagels zijn vervelend en pijnlijk en veroorzaken meestal veel ongemak. Vaak knippen mensen de teennagels te kort af. Door het te kort afknippen wordt de kans op ingroeiende nagels vergroot. Om dit te voorkomen kun je het beste de nagels altijd recht af knippen en eventuele scherpe randjes vijlen. Ook kunnen ingroeiende nagels ontstaan door te kleine of slecht passende schoenen. Om ingroeiende nagels te corrigeren, kan er gebruik gemaakt worden van nagelbeugels.

De nagelbeugel is bedoeld om ingroeiende teennagels te behandelen en deze te begeleiden tijdens het groeien. Een nagelbeugel word op maat gemaakt en verlicht direct de pijn. Na een periode word de beugel verwijdert en indien nodig opnieuw geplaatst tot de oorspronkelijke juiste vorm van de nagel is verkregen.

Als de teennagels ingroeiend zijn kan het plaatsen van een nagelbeugel vaak een definitieve oplossing bieden. De nagelbeugel wordt op maat gemaakt en op de nagel geplaatst en vastgezet om de nagel te dwingen rechter te groeien zonder dat hij weer in de huid groeit. Als de beugel eenmaal is bevestigd groeit deze met de nagel mee en na verloop van tijd groeit hij eraf. Wel is regelmatige controle van uw nagelbeugel door uw pedicure noodzakelijk. In sommige gevallen is het noodzakelijk deze behandeling enige malen te herhalen omdat de nagel veel weerstand biedt.

Een reguliere pedicurebehandeling met aansluitend gellak op de teennagels (gem. 6-8 weken plezier van de gellak)

Dit is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel (gel of acryl) vervangen wordt.

Deze techniek wordt kan toegepast worden bij bijvoorbeeld een traumanagel, bij behandeling van een ingroeiende nagel, als herstel na een breuk of ontbrekend gedeelte van de nagel maar deze geeft ook mooie resultaten bij de behandeling van mycosenagels (schimmel/kalknagel)

Inlay: €20
Uplay: €15

Nagel prothese dmv Acryl of Gel. (excl. consult). €20
Voor meer dan twee nagels in 1 behandeling worden deze geplaatst tegen gereduceerd tarief.

Reguliere behandeling voor iedereen die meer kennis op prijs stelt en/of een medische indicatie hebben.

Het is raadzaam deze behandeling elke 6 weken te laten uitvoeren om het resultaat van de behandeling goed te onderhouden

Het eerste consult is een pedicure consult à €35 + de HTC behandeling à €17,50

Dit is zodat wij tijdens het consult goed kunnen bekijken of het daadwerkelijk ook om (een) voetwrat(ten) gaan. Vervolgens starten wij de pedicurebehandeling met aansluitend het behandelen van de voetwrat met HTC. Om het simpel samen te vatten; dit is dus in tegenstelling van het bevriezen van de wrat juist het wegbranden (veel minder pijnlijk) en de voordelen zijn dat het echt werkt en dat je na de behandeling gewoon weer normaal kunt lopen en schoenen kan dragen (in tegenstelling tot het bevriezen)

Vervolgens worden er (indien nodig) 2 vervolgafspraken gemaakt waarbij het eelt wordt verwijderd en de wrat weer wordt aangestipt en dit is €17,50 per behandeling.